Rijke Vader Toonde Zijn Zoon Hoe Arme Mensen Leven. Wat De Jongen Daarop Zei? ONGELOOFLIJK!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Een rijke vader besloot zijn zoon mee op reis te nemen. Hij wilde zijn zoon namelijk iets leren over hoe het is om arm te zijn.

De vader nam zijn zoon mee naar het platteland. Ze bezochten een huis waar extreem arme mensen woonden. Hij hoopte dat de jongen de verschrikkelijke omstandigheden in dat huis zou zien, wat zijn kijk op het leven zou veranderen. Ook hoopte hij dat zijn zoon gemotiveerd zou raken om iets te ondernemen en hard te werken. De zoon begreep de les echter op een heel andere manier. Het juist de vader die iets leert van zijn zoon… Lees het inspirerende verhaal hieronder.

huis, reizen, vakantie, cultuurreis

Op een dag nam een rijke vader zijn zoon mee naar het platteland, met als enige doel om hem te laten zien hoe het is om arm te zijn. Ze brachten een aantal dagen en nachten door op een boerderij van wat over het algemeen beschouwd zou worden als een erg arme familie.

Nadat ze weer waren thuisgekomen van hun reis, vroeg de vader zijn zoon wat hij van de excursie vond. “Het was geweldig, pap,” antwoordde de zoon. “Heb je gezien hoe arm mensen kunnen zijn?” vroeg de vader. “Oh ja,” zei de zoon. “Dus wat heb je geleerd van de reis?” vroeg de vader.

De zoon antwoordde, “Wel, ik zag dat wij maar één hond hadden en zij hadden er vier. Wij hebben een zwembad dat reikt tot de helft van onze tuin en zij hebben een rivier zonder einde. Wij hebben tuinverlichting opgehangen en zij hebben ’s nachts de sterren. Onze veranda reikt tot de voortuin en zij hebben de hele horizon. Wij hebben een klein stukje land om op te leven en zij hebben velden die verder gaan dan onze ogen kunnen zien. Wij kopen ons eten, maar zij verbouwen het zelf. Wij hebben muren rondom ons erf om ons te beschermen, maar zij hebben vrienden die hen beschermen.”

De vader van de jongen was sprakeloos. Toen voegde zijn zoon toe: “Het heeft me laten zien hoe arm wij eigenlijk zijn.”

cultuurreis

ZIE OOK: De nieuwe vrouw van haar vader probeerde haar bruiloft te verpesten, maar toen deed haar moeder DIT!

Te vaak vergeten we wat we hebben en concentreren ons op de dingen die we niet hebben. Wat voor ons waardeloos is, kan voor iemand anders een waardevol bezit zijn. Het is allemaal gebaseerd op je perspectief. Soms is het perspectief van een kind nodig om ons eraan te herinneren wat er nu echt belangrijk is in het leven.

Ben je het hiermee eens, vergeet dit inspirerende verhaal dan niet te delen met je vrienden op Facebook om te zien wat hun kijk is op het leven.