Dit Lijkt Een Normale Promenade, Maar Zodra De Golven Komen Gebeurt Er Iets Bizars.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Het zeeorgel in Zadar, Kroatië is zowel een prachtig beeldhouwwerk en trottoir als een bijzonder muziekinstrument. Dit aparte verschijnsel moet je horen om te geloven!

Dit ongewone stenen orgel loopt trapsgewijs de zee in en wordt aangedreven door de wind en de zee. Afhankelijk van de lucht die de golven van de zee door de ruimte en de pijpen stuwt, komt er een galmend geluid uit voort.

Het orgel is een muzikaal kunstwerk gemaakt door architect Nikola Bašić, als onderdeel van de renovatie van de kade van Zadar, Kroatië. Het kunstwerk dat in 2005 geopend werd, bestaat uit een ingewikkeld systeem van 35 buizen van verschillende lengte en breedte waar de lucht door de beweging van het zeewater via die gaten uitgeduwd wordt.

vakantie kroatie cultuur reis

ZIE OOK: Ze filmden de oceaan, maar op 0:08 legde hun camera iets vast dat je moet zien om te geloven!

Langs het water bij het orgel zijn trappen aangelegd waar je kunt genieten van deze aparte ervaring. Vooral in combinatie met de zonsondergang boven zee is dit een echte belevenis. Bekijk en beluister het zee-orgel hieronder en vergeet dit bijzondere filmpje niet te delen met je vrienden op Facebook — ik weet zeker dat ze er gefascineerd door zullen zijn.

Volg ons op Facebook: