Ze werd na jarenlange leed gered uit het circus. Haar transformatie zal een grote glimlach op je gezicht toveren!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Ik heb het vaak gezegd, en ik zeg het nu weer: Wilde dieren horen niet thuis in het circus.

Tijger Aasha is een goed voorbeeld van een dier die slecht behandeld is in het circus. Gelukkig voor Aasha heeft dit verhaal een goed einde, dankzij een dierenorganisatie die haar precies gaf wat ze nodig had.

Lees het bijzondere verhaal hieronder:

Aasha werd in 2011 gered uit een rondreizend circus. Ze woonde haar hele leven in een klein kooitje samen met een andere tijger. Haar moeilijke jeugdjaren zorgde voor een ernstige groeistoornis. Ondanks dat ze al 9 maanden uit had, had ze de grootte van een 3-maanden oude tijger. Haar vacht was aan het uitvallen en ze had meerdere huidinfecties.

tijger1

Ze werd overgedragen naar In-Sync Exotics, een organisatie die de zorg op zich neemt van bedreigde diersoorten in gevangenschap.

“Ik bracht twee keer per dag tijd met haar door, en gaf haar medicijnen,” vertelt Vicky van In-Sync Exotics.

Vicky moest Aasha ook gedwongen een medisch bad geven om de huidinfecties tegen te gaan. Dit was niet de favoriete bezigheid van de jonge tijger. Vicky moest haar iedere dag te pakken krijgen en haar in bad dwingen.

Na 8 weken van intensieve behandelingen begon Aasha’s vacht terug te groeien. Beetje bij beetje begon ze haar baddertijden te waarderen, die met liefde aan haar werden gegeven door Vicky.

tijger2

Naarmate de tijd vorderde werd Aasha sterker en gezonder. Ze bereikte het punt dat het voor Vicky te gevaarlijk was om bij haar in de kooi de blijven. In plaats daarvan speelden en communiceerden met elkaar door de kooi.

Na 8 maanden zag Aasha er weer uit als een prachtig gezonde tijger. Het was tijd voor haar om contact te leggen met andere tijgers.

Het revalidatiepersoneel besloot haar voor te stellen aan Smuggler, een mannetjestijger uit dezelfde situatie als Aasha. Toen het stel elkaar ontmoette was het liefde op het eerste gezicht.

tijger3

Ondanks dat hij drie keer zo groot was als Aasha, zagen de verzorgers dat ze het goed met elkaar konden vinden. Momenteel maken ze het ontzettend goed! Na verloop van tijd werd het stel permanent bij elkaar gezet.

tijger4

Het is alweer vier jaar geleden dat Aasha en Smuggler een koppel werden, en nog steeds zijn ze onafscheidelijk.

tijger5

Aasha zal nooit meer in het wild kunnen leven omdat ze opgroeide in gevangenschap. Toch heeft ze een beter leven dan ze ooit heeft gehad. Ze zal nooit meer zo behandeld worden als bij het circus.

Nogmaals: dieren horen NIET thuis in het circus. DEEL dit verhaal als jij het hier ook mee eens bent!

DIT MOET JE ZIEN
Deze 11 planten verbeteren de slaap en zuiveren de lucht in je slaapkamer Met deze 11 planten in je slaapkamer slaap je binnen enkele minuten!
9 trucjes om je tanden binnen enkele minuten witter te maken Tandartsen HATEN deze trucjes die je binnen enkele minuten wittere tanden geven!
11 tips om rusteloze benen te verhelpen Lees verder om erachter te komen wat de 11 tips zijn om jezelf te ontzien van deze afschuwelijke pijn.
11 shockerende manieren waarop kokosolie je leven verandert Gezondheidsexperts zeggen dat kokosolie goed voor je is, maar DIT is wat ze je niet vertellen!
12 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren Bewaar deze voedingsmiddelen NOOIT in de koelkast, vooral nummer 7!
9 natuurlijke voedingsmiddelen om haaruitval tegen te gaan Eet deze 9 voedingsmiddelen en je zult binnen enkele dagen geen last meer hebben van haaruitval!