Dit Is Waar Dat Vreemde Stukje Bovenaan Je Eetstokjes Voor Bedoeld Is!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Je kent ze vast wel, die traditionele Oosterse eetstokjes die je krijgt in Chinese en Japanse restaurants. Aan zo’n eetstokje zit vaak een gek dingetje aan het einde, maar wat is daar nou de bedoeling van?

Je zou denken dat het dient om de stokjes bij elkaar te houden. En hoewel dat deels waar is, heeft het eigenlijk een heel andere functie. Als je de stokjes namelijk van elkaar afhaalt, blijft dat gekke dingetje op de eetstokjes zitten.

Maar wist je dat dit eigenlijk niet de juiste manier is om de stokjes van elkaar af te halen? Er is namelijk een ander trucje. Zo werkt het: in plaats van de stokjes uit elkaar te halen, kan je dat gekke dingetje aan het einde er ook gewoon helemaal afbreken. Hiermee komen de stokjes ook van elkaar, maar blijft het frutseltje aan het einde heel.

chinese eetstokjes, Japanse eetstokjes

Het is namelijk de bedoeling dat het stukje aan het einde heel blijft als je het afbreekt. De reden hiervan is dat je er de puntjes van je eetstokjes op kunt laten rusten. Zo voorkom je dat het een kliederboel wordt op de tafel én blijven je eetstokjes schoon. Bekijk de onderstaande foto maar eens om te zien hoe dit werkt.

eetstokjes, chopsticks

Is dit niet handig? De meesten onder ons gebruiken deze eetstokjes dus al jaren verkeerd (ik ook, totdat ik dit trucje zag).

Vond je dit een handige tip, vergeet dit dan niet te delen met je vrienden; dan kan je de volgende keer dat jullie naar een restaurant gaan meteen laten zien hoe het wél moet!