Wereldberoemde chef gebruikt weggegooid voedsel om daklozen te voeden. Het eten wat hij gebruikt? Geweldig!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Met de olympische spelen in volle gang, wordt er tevens ook enorm veel voedsel geconsumeerd in Rio de Janeiro. Maar dat is niet het enige. Er blijft ook ontzettend veel eten over in deze paar weken.

Maar dat is natuurlijk niet het hele verhaal. Massimo Bottura, een bekende chefkok uit Italië, en Braziliaanse chef David Hertz besloten hun handen ineen te slaan om al het weggegooide eten opnieuw te bereiden voor de daklozen uit Rio. Ze proberen dagelijks zo’n 5000 maaltijden te maken wat anders weggegooid zou worden. Het paar gebruikt hierbij het idee van een soortgelijke organisatie genaamd: Refettorio Ambrosiano, waar een groep van 65 chefkoks uit de hele wereld samenkomt om maaltijden te bereiden voor de daklozen.

chef1

Hertz reageerde hierop: “We werken alleen met ingrediënten die weggegooid zouden worden, zoals fruit en groenten, of yoghurt die bijvoorbeeld binnen enkele dagen over datum zou raken. We willen strijden tegen hongerleed, en mensen de kans geven op een lekkere maaltijd.

Het project zal vervolgd worden na de Olympische Spelen, en de twee chefs zullen zelfs trainingen organiseren voor degenen met lage inkomens in Rio de Janeiro.

Bekijk Bottura in actie in de onderstaande video!