Ze Voegt Bloem Toe Aan Haar Oploskoffie. De Reden? Ik Ren Gelijk Naar De Keuken!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Elke zoetekauw zal smullen van dit smakelijke dessert, en het beste is dat het maar een paar minuten in de magnetron hoeft! Hoewel er veel recepten zijn voor zogenaamde microwave mug cakes (cake in een mok), laat Gemma Stafford in deze video zien hoe je vijf verschillende mug cakes maakt — inclusief bananenbrood (vegetarisch en zonder bloem), koffiecake, omgekeerde ananastaart en Nutella mug cake. Een cake in een kop, of in het Engels ‘cake in a mug’, is een kleine cake die in ongeveer vijf minuten klaar is. Voor deze cakes wordt doorgaans twee minuten gerekend om de ingrediënten te maken, en drie minuten voor het bakken.

cake bakken taart bloem meel dessert

Het bakken kan zo snel omdat het in de magnetron gemaakt wordt. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de oven niet hoeft te worden voorverwarmd. Dit scheelt een hoop tijd en energie. Ze geeft een eenvoudige stap-voor-stap demonstratie die zelfs een beginnende kok met gemak kan volgen. Geloof me, in het begin had ik mijn twijfels, maar toen ik eenmaal de cakejes proefde was ik verkocht! Van alleen al denken aan deze overheerlijke cakejes loopt het water in mijn mond.

Persoonlijk vind ik dit recept geweldig, vooral omdat je mooie, smakelijke en niet al te grote cakes in slechts een paar minuten kan maken. Je hoeft geen uren bezig te zijn in de keuken en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Naast het feit dat dit een lekkere traktatie is om zelf op te eten, kan het ook leuk zijn om cake in een kop als cadeau te geven. Geef bijvoorbeeld een leuke mok en zakjes met afgemeten hoeveelheden van de droge ingrediënten. Voeg een recept toe, en je hebt een origineel en vers cadeau.

Voor welke smaak ga jij? Bekijk de onderstaande video en hou dit recept vooral niet voor jezelf – deel het met iedereen die je kent zodat nóg meer mensen kunnen genieten van deze overheerlijke traktatie!