De Bruid Is 11, De Bruidegom 35. Kijk Wat Haar Familie Doet Wanneer Ze Gaan Trouwen…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

John en Lilly’s bruiloft ziet er op het eerste gezicht uit als een normale bruiloft. Maar wat er zich hier afspeelt is verre van normaal.

De trouwzaal was mooi aangekleed en zag er sprookjesachtig uit, maar er is echter ook een andere kant. Deze hartverscheurende kant is werkelijkheid voor 15 miljoen jonge meisjes die ieder jaar worden uitgehuwelijkt tegen hun wil. Bridal Muslings en Unicef hebben de handen ineen geslagen om hier iets tegen te doen, en deze video is een krachtig begin.

Met deze campagne willen ze de aandacht vestigen op de ernst van kindhuwelijken. De meisjes die ieder jaar slachtoffer zijn van dit soort praktijken worden als bezit gezien en niet als mens.

bruiloft

GERELATEERD: Het begint als een gewone bruiloft, maar het krijgt een onverwachte wending als de bruid DIT doet!

Het gebeurt over de hele wereld en in vrijwel ieder continent. Maar samen kunnen we de handen ineen slaan om hier definitief een einde aan te maken.

Bridal Musings en Unicef vertellen: “Meisjes die op jonge leeftijd gedwongen worden om te trouwen hebben een grotere kans om niet te gaan studeren. Ook is de kans groot dat ze te maken krijgen met huiselijk geweld. Veel van die meisjes raken op latere leeftijd besmet met HIV/AIDS en lopen tevens het risico om op jonge leeftijd al zwanger te raken.”

In de onderstaande video zien we hoe Lilly, een 11-jarig meisje, op het punt staat te trouwen met John, een 35-jarige man. Haar familie kan er niets meer aan doen en moet toekijken. Hoewel deze video niet echt is, is dit voor 15 miljoen andere meisjes wel de realiteit.

Vergeet deze video daarom niet te delen met je vrienden en familie op Facebook om bewustzijn te verspreiden en een einde te maken aan kindhuwelijken.