Zij Is 12. Hij Is 37. Wat Ze Doet Op Hun Bruiloft? Ik Ben Verbijsterd.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Een bruiloft is een prachtige gelegenheid voor de bruid, bruidegom en hun familie en vrienden, mits de bruid en bruidegom écht met elkaar willen trouwen en ongeveer even oud zijn.

Je zou denken dat dit vanzelfsprekend is, maar toch worden er elke dag tienduizenden minderjarige meisjes gedwongen tot een huwelijk. In deze video maken we kennis met Thea, een 12-jarig meisje dat van haar moeder te horen kreeg dat ze ging trouwen met Geir, een man die ze niet kende en 25 jaar ouder is dan zij.

‘Hoi! Mijn naam is Thea, ik ben twaalf jaar en over ongeveer een maand moet ik trouwen!!!’ schreef de Noorse Thea op haar ‘bruiloftsblog’. Er ontstond meteen een flinke discussie over haar verhaal.

bruiloft, trouwen, huwelijk

ZIE OOK: Het begint als een gewone bruiloft, maar het krijgt een onverwachte wending als de bruid DIT doet!

Op haar bruiloftsdag loopt het kindbruidje naar het altaar toe en staat ze tegenover haar toekomstige man. Vervolgens wordt haar de grote vraag gesteld. Het ongelukkige meisje schudde angstig haar hoofd en koos voor haar eigen toekomst. Maak je geen zorgen, Thea’s verhaal was een goed uitgedachte campagne van Plan Noorwegen. Hoewel Thea’s huwelijk misschien niet echt is, zijn gedwongen kindhuwelijken dat wel.

Stel je voor dat Thea echt met Geir moest trouwen… Toch is een gedwongen huwelijk elke dag voor 39.000 meisjes de werkelijkheid. Met deze actie, die plaats vond op de internationale Dag van het Meisje, wilde de 12-jarige activiste samen met Plan aandacht vragen voor het lot van deze kindbruidjes. Bekijk de video van Thea en Geir in de kerk hieronder.