Deze brug is zo steil dat bestuurders er paniekaanvallen van krijgen. Hoe het eruit ziet? WOW!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Er zijn ontzettend veel enge/opmerkelijke wegen te vinden. Van pikdonkere wegen, tot de meest gevaarlijke wegen diep in de bergen.

Echter zijn er een aantal wegen die moeilijk te overtreffen zullen zijn als je kijkt naar de ‘engheid’. Een goed voorbeeld hiervan is de Eshima Ohashi brug in Sakaiminato, Japan. Deze brug is zo ongelooflijk steil dat je er spontaan een hartverzakking van krijgt. De brug wordt ook wel “The Roller Coaster Bridge” genoemd door de steile helling. De brug is een connectie tussen de steden Matsue and Sakaiminato, en ziet er lang niet hetzelfde uit als de ‘bruggetjes’ die wij kennen in Nederland. De brug is zelfs zo bekend dat het nummer 4 is van toeristische attracties op TripAdvisor.

brug

Maar er schuilt natuurlijk wel een verhaal achter. De brug ligt namelijk over een rivier die een belangrijke handelsroute is voor vrachtschepen van allerlei formaten. Dat is ook de reden waarom deze brug zo ontzettend hoog gebouwd is. Ondanks het feit dat de brug er zo steil uitziet, is het toegankelijk voor voertuigen van ieder formaat. In de volgende video wordt een goed beeld gegeven hoe deze brug er precies uitziet. Ik krijg al kippenvel als ik er naar kijk!