Mama legt een stukje brood op de pleister van haar kind voor een truc die ik jaren geleden al had willen leren…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Op Viralmundo hebben we veel tips staan om lekkere recepten met brood te maken, maar wist je dat je veel meer met brood kan doen?

Vandaag gaan we je geen tips laten zien over hoe je een lekker recept maakt met brood, maar een handige tutorial over de ongewone dingen die je ermee kunt doen. Ik hoor je al denken: brood is alleen om te eten, toch? Nou nee, je kan verschillende dingen doen met brood waarvan je het niet zou verwachten. Welke dingen dat zijn kun je hieronder uitgebreid lezen. Ik weet zeker dat je veel van deze manieren nog niet wist!

Scherven opruimen

brood1

Ze zeggen dat gebroken glas geluk brengt. Het opruimen van de scherven kan echter nog wel eens voor wat angst zorgen, vooral als er kinderen in het huis zijn. Dus, de volgende keer als je de scherven aan het opruimen bent, pak er gewoon wat brood bij! Het is een geweldige manier om alle microscopische deeltjes makkelijk te verwijderen.

Zoetekauw

brood2

Wat nou als je net een verjaardag hebt gehad en een enorm stuk taart over hebt? Deze zal binnen de kortste keren uitdrogen en gewoonweg niet meer lekker zijn. Maar als je nou de volgende keer een stukje brood op de zijkant legt zal je taart een stuk langer goed blijven! Hierdoor droogt je taart niet uit, en kan je er de volgende dag gewoon weer van genieten.

Splinters

brood

Splinters mogen dan klein zijn, het kan een ongelooflijk groot ongemak met zich mee brengen. Waarom zou je zoveel moeite doen om de splinter eruit te trekken? Als je namelijk een stukje brood op een pleister legt, en deze in de nacht laat zitten zal de splinter er vanzelf uitkomen.

Bruine suiker verzachten

suiker

Iedereen houdt van bruine suiker, maar het probleem is dat deze suiker vaak zo hard als een steen wordt. Laat een stuk brood een nachtje in een pot rusten en de volgende dag is het gewoon weer poeder geworden.

Kende jij deze trucs met brood? DEEL deze handige tips met iedereen die je kent!