Het Lijkt Een Normale Zonnebril, Maar Zodra Deze Man De Bril Opzet Staat Zijn Wereld Op Zijn Kop.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Sommige technologische ontwikkelingen zijn zo mooi dat je er bijna kippenvel van krijgt, zo ook de volgende uitvinding.

De meesten onder ons kunnen zich niet voorstellen hoe het is om te leven in een wereld zonder kleur. Het enige wat je ziet is zwart-wit. Echter is dit voor mensen met kleurenblindheid de harde werkelijkheid. Daarom ontwierp het bedrijf EnChroma speciaal voor hen een speciale bril die ervoor zorgt dat het kleurenspectrum wordt vergroot.

Zelfs als je niet kleurenblind bent wordt het beeld duidelijker en levendiger. De uitvinder van de lens, wetenschapper Don McPherson, ontwikkelde de bril oorspronkelijk als bescherming voor chirurgen die ooglaser operaties uitvoerden. De extra heldere weergave van kleuren zou voor hen ook het onderscheid tussen verschillende weefsels beter zichtbaar maken.

bril

Een kleurenblinde vriend die zo’n bril even opzette, meldde verbaasd dat hij nu onbekende kleuren zag. In deze video is te zien hoe een man voor het eerst in staat is om de kleur van de ogen van zijn kinderen te zien. Zijn reactie is ongelooflijk en zal je kippenvel bezorgen. Hoewel de revolutionaire EnChroma bril nog niet heel lang op de markt is, zijn er al tientallen kleurenblinden van wie het leven compleet is veranderd.

De EnChroma bril ziet eruit als een gewone zonnebril en volgens de makers wordt je zicht ca. 30% beter. Wat kan technologie toch een diepe impact hebben op iemands leven! Bekijk hieronder het moment dat deze vader voor het eerst kleuren kan zien en vergeet deze prachtige uitvinding niet te delen met iedereen op Facebook!

Volg ons op Facebook: