Deze brandweerman lacht in het midden van een tragedie. De reden waarom hij lacht? Hartverwarmend!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Het verhaal achter deze glimlachende brandweerman zal je dag helemaal goed maken! De reden erachter is hartverwarmend.

Je hebt van die mensen die altijd positiviteit uitstralen, zelfs op de meest negatieve momenten. Dat is een perfecte omschrijving van Shawn Wiebe, de lachende brandweerman op de foto. Hij liet het hele internet opwaaien toen hij met een grote glimlach en bejaarde vrouw redde uit een heftige overstroming in Canada. Echter, de reden waarom hij met een glimlach op de foto staat is een totaal ander verhaal! Toen een zware overstroming Canada teisterde werd Shawn opgeroepen als vrijwilliger om de reddingsdiensten te helpen bij het evacueren van ruim 200 mensen uit een ziekenhuis.

brandweer1

Toen Shawn oog kreeg voor Sheila, was hij vastberaden om haar te helpen.

“Ik keek in een klein bootje en zag een bejaard vrouwtje zitten. Ze had een dikke winterjas aan die doordrenkt was van het water. Ook had ze geen schoenen aan. Het leek erop alsof ze al de hele dag gedwongen was om op blote voeten rond te lopen. Ik keek naar haar en zei: “In plaats van dat u de hele reis door het water moet lopen, zal ik u de rest van de reis dragen naar een drogere plek.”

brandweer2

Shawn stond al langer bekend om zijn positieve en vrolijke instelling op het werk. Het is niets nieuws voor hem om met een lach op zijn gezicht op het werk te verschijnen, zelfs in het midden van een ramp. Maar achter die lach schuilde nog iets speciaals.

“Wat ze precies tegen mij zei terwijl ik haar naar een droge ondergrond tilde was: “De laatste keer dat ik op deze manier gedragen werd was op mijn huwelijksnacht!”

brandweer3