Een schoolbus vol met kinderen vliegt in brand. Maar een autistische jongen twijfelt geen moment en groeit uit tot ware HELD!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Terwijl een bus met een groep kinderen met speciale behoeftes onderweg ergens naar toe was, werd iedereen opgejaagd door een uitslaande brand die plotseling ontstond in het voertuig.

schoolbus1

Maar de 10-jarige Alex Perez zag dit al aankomen, en reageerde razendsnel met het waarschuwen van de chauffeur.

“Ik rook iets, en toen ik wat beter keek zag ik rook uit de motorkap komen,” vertelt Alex aan de journalisten ter plaatse.

schoolbus2

Samen met de buschauffeur zorgde Alex ervoor dat alle kinderen in veiligheid gebracht werden.

Gelukkig waren de hulpdiensten snel ter plaatse om het gevaar te keren. Alle kinderen konden in veiligheid gebracht worden.

schoolbus3

“Ik maakte me eerst geen zorgen, totdat ik de vlammen uit de auto zag slaan. Ik ben blij dat we op tijd de bus uit konden,” aldus Alex.

Alex zijn moeder Michelle vertelt dat zijn snelle handelingssnelheid misschien wel te maken heeft met zijn autisme. Ze weet al langer dat Alex zijn reactievermogen bovengemiddeld hoog is. Ze denkt dat dat de reden is geweest waarom Alex de brand nog eerder doorhad dan de buschauffeur.

schoolbus4

Toch blijft Alex erg bescheiden. Ondanks zijn bescheidenheid wordt hij nu al benoemd tot held van de gemeenschap.

“Ik was het hulpje van de echte helden,” zegt de bescheiden Alex.

schoolbus5

Maar Alex is absoluut niet alleen maar een hulpje. Hij heeft de levens van 8 kinderen die dag gered!

Alex moest meer dan een uur in een politieauto wachten. Ze wilden iedereen in veiligheid houden totdat ze zeker wisten dat het vuur niet zou uitslaan.

Dankzij Alex zijn alle kinderen in veiligheid gebracht, en konden weer terug naar hun familie en vrienden.