Dit Is De Briljante Reden Waarom Ze Deze Brug Cirkelvormig Hebben Gemaakt In Plaats Van Recht…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Als je aan een brug denkt, denk je meestal aan een rechte weg over een stuk water, een hangbrug of een ophaalbrug… Toch?

Architect Rafel Vinoly had echter een bijzonder concept in gedachte toen hij een nieuwe brug in Uruguay aan het ontwerpen was; hij maakte de brug cirkelvormig. Echt praktisch klinkt het niet, maar een vooruitgang op de veerpont die je daarvoor nodig had is het wel.

De ronde brug verbindt de steden Rocha en Maldonado met elkaar, waar dit voorheen werd gedaan door een veerpont. Maar waarom kiest de ontwerper voor een ronde brug als het ook in een rechte lijn zou kunnen? Wel, volgens hem zorgt de vorm ervoor dat autorijders snelheid afnemen.

brug

Dit zou het aantal hardrijders en dus het aantal potentiële ongelukken drastisch kunnen verminderen, wat de veiligheid ten goede komt. Tevens nemen de bestuurders meer tijd om van het fraaie uitzicht te genieten en is de brug visueel aantrekkelijk om te zien. Op die manier komen architectuur en infrastructuur op een functionele manier samen. Wat vind jij van dit concept? Zouden we zo’n brug ook in ons land moeten hebben? Laat het weten in de reacties op Facebook!

Vond je dit leuk? Like ons en mis niks!