Hij zet een camera neer op een kippen boerderij. Wat hij ziet? Dit heeft mijn ogen geopend!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

De beelden die je zometeen gaat zien geven je een kijkje op een vrije uitloop boerderij. Ik kan je garanderen, als je deze video hebt gezien, zal je voortaan de labels van je eieren wel dubbel checken!

Eieren zijn een basis van talloze diëten. Maar niet alleen dat. Het is een product dat erg makkelijk te bereiden is, en ook nog eens talloze goede voedingsmiddelen bevat. Echter, als je in de supermarkt in de schappen kijkt zijn er talloze varianten te krijgen. En geloof me, er zit een ENORM verschil in de omgeving waar deze kippen opgroeien.

boerderij

Kies jij altijd het goedkoopste pakje eieren? Dan is de kans groot dat deze kippen zijn opgevoed in piepkleine kooitjes, en worden vetgemest en volgestopt met antibiotica. Ook krijgen deze kippen amper/geen zonlicht.

Een andere type zijn de vrije uitloop eieren. Die kippen zie je in de volgende video. Zoals je kan zien leven ze alsnog in grote hoeveelheden bij elkaar, maar krijgen meerdere uren per dag de tijd om buiten rond te lopen. Een enorm groot verschil in levenskwaliteit, en dus ook de kwaliteit van het vlees/eieren voor de consument.

De kwaliteit van de kippen in de volgende video is zo ontzettend veel hoger. En ik durf te wedden dat de eieren ook een stuk beter smaken! Dus let de volgende even op als je voor het schap met de eieren staat. Een kip of een mens, iedereen verdient een gelukkig leven.