Bruce Campbell Bouwt Boeing 727 Vliegtuig Om Tot Zijn Huis.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Vliegtuigen spreken tot de verbeelding en daardoor interessant voor het aantrekken van geïnteresseerden. Logeren of zelfs wonen in een vliegtuig is voor veel mensen een droom. Het is echter niet bepaald goedkoop om een vliegtuig om te bouwen tot een woonhuis of hotel. Toch zijn er enkele leuke voorbeelden van particulieren en bedrijven die een toestel hebben omgetoverd tot een heerlijke plek om te verblijven.

Een mooi voorbeeld hiervan is Bruce Campbell. Hij kocht een vliegtuig in 1999 voor zo’n 75.000 euro. Om met de renovatie te beginnen, moest de Boeing 727 eerst over land worden vervoerd. Dat kon niet zomaar. De vleugels en de staart moesten eerst worden verwijderd. Na de renovatie verplaatste Campbell zijn ‘huis’ naar een bebost gebied in een voorstad van Portland, Oregon (VS).

Volgens Campbell kan een gepensioneerd vliegtuig nog jaren vooruit. Het is bestand tegen aardbevingen en storm. En als de deuren gesloten en vergrendeld zijn, kunnen indringers er met geen mogelijkheid in. Zelfs stof en spinnen worden buiten gehouden, want een vliegtuig sluit hermetisch af als de deuren in het slot zijn gevallen.

Maar aan zo’n woning hangt wel een prijskaartje. De totale kosten van Campbells project worden op 160.000 euro geschat. Het vliegtuig is nu bewoonbaar. Campbell maakte een slaapruimte vlakbij de cockpit en bouwde ook een keuken. De totale woonruimte is ongeveer 99 vierkante meter. Campbell vergelijkt het wonen in een vliegtuig met het wonen “in een groot stuk speelgoed”. Bekijk hieronder hoe hij te werk ging.

Dit is het vliegtuig waar Bruce in woont.

vliegtuig

Hij werkte zoveel mogelijk met de originele materialen van het vliegtuig.

vliegtuig-2

Van de binnenkant maakte hij een comfortabele woonruimte, maar hij zegt dat er nog steeds veel werk verricht moet worden.

vliegtuig-woonruimte

Bruce woont zes maanden per jaar in zijn vliegtuig. De rest van de tijd is hij in Japan, waar hij een soortgelijk huis wil maken.

vliegtuig-3

De cockpit dient als zijn leeskamer.

vliegtuig-cockpit

In het vliegtuig heeft hij een werkende douche en toilet gemonteerd.

vliegtuig-toilet

Hij kocht het vliegtuig in 1999 voor 75.000 euro. Maar de totale kosten van Campbells project worden op 160.000 euro geschat.

vliegtuig-zijkant

Bruce vergelijkt het wonen in een vliegtuig met het wonen “in een groot stuk speelgoed.”

vliegtuig-kantoor

vliegtuig-vleugel

Wil je ook zo’n eigen vliegtuig, dan zul je genoeg land en geld moeten hebben.

vliegtuig-zitplaatsen

Dit is hem dan!

vliegtuig-nacht

Vond je dit project leuk? Vergeet het dan niet te delen met vrienden en familie.

(Bron: airplanehome)