Deze Blinde Kitten Kreeg Voor Het Eerst In Zijn Leven Een Speeltje. Wat Er Volgde Is Zo Ontroerend.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Deze kitten genaamd Oskar is blind geboren en heeft nog nooit eerder de kans gekregen om met speeltjes te spelen. Oskar lijdt aan een aangeboren aandoening die microphthalmia heet. Dit betekent dat zijn ogen en oogleden niet goed ontwikkeld zijn. Hij heeft hele kleine spleetjes die zo klein zijn dat je zijn ogen geen eens kunt zien! Oskar is voor de rest een gezonde en gelukkige kat. Op de dag nadat hij was geadopteerd door zijn nieuwe baasjes, gaven ze hem zijn eerste speeltjes: balletjes met een bel erin zodat hij de ze gemakkelijker kon vinden.

blinde-kat

Inmiddels is Oskar flink beroemd aan het worden. Zo heeft hij al meer dan 200.000 likes op Facebook, een eigen webshop en zelfs een eigen YouTube kanaal. Na het zien van deze schattige en hartverwarmende video snappen we wel waarom zoveel mensen dit leuk vinden! Blinde katten willen ook gewoon spelen, net als alle andere katten.

Het is jammer dat kittens als Oskar soms over het hoofd gezien worden door dierenasielen, want dit soort kittens verdienen net zoveel aandacht en liefde als elke andere kat. Het kiezen van een huisdier met een beperking is niet altijd gemakkelijk, maar het laat absoluut zien dat je een groot hart hebt. Ieder dier verdient immers dezelfde kans, toch?

Zou jij zo’n kitten willen adopteren of heb je zelf een huisdier met een beperking? Laat het weten in de reacties op Facebook en wees niet bang om deze ontroerende video te delen met vrienden als je hem mooi vond.