Morgen en overmorgen lopen de temperaturen op tot boven de 30 graden. Tijd dus voor een tip! Na een hele dag in de brandende zon rondgelopen te hebben kun je wel wat verkoeling gebruiken. Maar helaas, als je de koelkast open trekt blijkt dat je vergeten bent de frisdrank koud te zetten… Het staat nog netjes op een plank in de kelderkast. En daar is het op dat moment een graadje of 25… Een groot probleem? Nee hoor, want er is altijd nog… de wetenschap! YouTuber DaveHax laat met dit wetenschappelijke kunstje zien hoe je met een bak ijs en keukenzout een blikje in no time laat afkoelen naar de ideale drinktemperatuur.
Pak een plastic bak, doe er een beetje water in, vul de bak met ijsklontjes, doe er twee scheppen zout bij en roer alles door elkaar. Leg nu je blikje drinken in het mengsel. Na een minuutje roer je nog een keer en wacht opnieuw een minuutje. Je frisdrank is nu ijskoud! In de onderstaande video zien we een blikje limonade van 24 graden Celsius afkoelen tot 5 graden Celsius in twee minuten tijd. Proost, nu kun je gaan genieten van je ijskoude drankje! Met dit warme weer is het van groot belang om veel te drinken, dus DEEL deze handige tip daarom met al je vrienden op Facebook — en geloof me, ze zullen je dankbaar zijn.
[goviral_player]