Boer zette een camera neer om zijn vrije uitloopkippen te filmen. Kijk wat er elke ochtend gebeurt…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Vlees en consumptie: het blijft een moeilijk dingetje. Je wilt natuurlijk niet te veel voor je stukje vlees betalen, maar aan de andere kant wil je wel dat het stukje vlees een goed leven heeft gehad.

De kippen op de Otaika Valley Free Range in Nieuw-Zeeland hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken over de ruimte die ze hebben. De kippenboer heeft een video online gezet waarin te zien is hoe de hennen op de boerderij zichtbaar genieten van de vrijheid die ze hebben. In het filmpje zien we hoe honderden kippen dolblij rondrennen op het terrein van de Otaika Valley Free Range. De video is inmiddels al meer dan één miljoen keer bekeken, tot grote verbazing van Wailliam Sandle, de eigenaar van de boerderij. Tevens ontving hij talloze positieve berichtjes via sociale media.

kippenboer, kippen, ei, kippenboerderij, boerderij, vrije uitloopkippen, biologische kippen

Mensen vroegen zich echter ook af hoe hij al die kippen ’s avonds weer in hun hok krijgt, maar op die video moeten we nog even wachten. Bekijk de paradijselijke vrije uitloopbeelden hieronder en vergeet deze video niet te delen op Facebook als je vindt dat elke kip zo’n leven verdient!