Hij speelt met zijn beste vriend. Maar toen ik besefte wat ht was, viel mijn mond open van verbazing. WOW!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Op het prachtige Canarische eiland La Gomera vond op een ochtend een unieke en mysterieuze gebeurtenis plaats.

Het was zelfs zó bijzonder, dat er ontzettend veel inwoners en toeristen op afkwamen. Een jongen was namelijk met één van zijn goeie vrienden aan het spelen bij het water. Maar toen ik zag wat het was kon ik mijn ogen gewoon NIET geloven. Als je de foto bekijkt lijkt het in de eerste instantie bijna op een slechte horrorfilm. Toch is dat niet het geval. De jongen is namelijk aan het spelen met een reuzenmanta!

manta

De reuzenmanta is de grootst bekende rog en behoort tot de kraakbeenvissen en de onderfamilie Mobulinae. Soms wordt de manta ook wel grote duivelsrog genoemd. Met een spanwijdte tot 7 meter weegt de reuzenmanta tot maximaal 3000 kg. De lengte is gemiddeld 4,5 meter en kan maximaal 9,1 meter bedragen. De reuzenmanta doet er 6 tot 8 jaar over voor hij volwassen is en meet dan 3,8 tot 4,5 meter. De mond zit niet aan de onderkant zoals bij andere roggen maar min of meer aan de voorkant. De bovenkant is meestal zwart of blauw en de onderkant wit. De borstvinnen zijn toegespitst driehoekig en ze hebben een voorstandige mond met vlezige kopflappen.

Sommige roggensoorten kunnen dodelijk zijn. Zo staan ze bekend sinds krokodillenjager Steve Irwin in 2006 overleed na een grote hoeveelheid steken van een pijlstaartrog. De reuzenmate is daarin tegen vrij ongevaarlijk.

Bekijk de video hieronder, en vergeet deze niet te DELEN met al je vrienden en familie op Facebook!

DIT MOET JE ZIEN
9 natuurlijke voedingsmiddelen om haaruitval tegen te gaan Eet deze 9 voedingsmiddelen en je zult binnen enkele dagen geen last meer hebben van haaruitval!
14 meest kankerverwekkende voedingsmiddelen Nummer 9 eten we allemaal, elke dag...
11 shockerende manieren waarop kokosolie je leven verandert Gezondheidsexperts zeggen dat kokosolie goed voor je is, maar DIT is wat ze je niet vertellen!
11 tips om rusteloze benen te verhelpen Lees verder om erachter te komen wat de 11 tips zijn om jezelf te ontzien van deze afschuwelijke pijn.
Deze 11 planten verbeteren de slaap en zuiveren de lucht in je slaapkamer Met deze 11 planten in je slaapkamer slaap je binnen enkele minuten!
12 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren Bewaar deze voedingsmiddelen NOOIT in de koelkast, vooral nummer 7!