Duikers zien plotseling een dolfijn zwemmen. Maar dan zijn de opeens getuigen van een MAGISCHE gebeurtenis!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Eén van de wonderbaarlijkste en mooiste gebeurtenissen in de natuur is de geboorte van een nieuw mens of dier.

Het laat ons keer op keer weer zien hoe bijzondere onze wereld in elkaar zit. Met bijvoorbeeld de moderne onderwatercamera’s kunnen we zelfs getuigen zijn van de geboortes van dieren die diep in de oceaan leven. Zoals in de volgende video, waarin we de bevalling zien van een dolfijn.

Toen twee duikers een zwangere dolfijn benaderden, bleef ze constant rondjes zwemmen over de bodem van de zee. Verder leek ze volledig op haar gemak. Maar even later zagen de duikers van welk wonder ze bijna getuige zouden zijn.

dolfijn

Het meest bijzondere van deze video is dat de dolfijn totaal geen last leek te hebben van de nieuwsgierige toeschouwers, die overigens wel erg dichtbij durfden te komen.  Hou vanaf het begin een oogje op de staart van de moederdolfijn. Als eerst zie je een paar minuten van grote inspanning, voordat de bevalling uiteindelijk tot een goed einde komt. Dan zwemt het kleine dolfijntje zó mee met haar moeder, alsof ze al jaren zwemlessen heeft gehad! Wat een bijzondere dieren zijn het ook, hé..?