6 jaar na de dood van hun zoon wordt het gras op zijn graf plotseling groener. Waarom het zo is? Hartverscheurend..

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

In augustus 2010 stierf Joseph Anthony Villasenor als gevolg van een dodelijk auto-ongeluk. Hij was pas 36 jaar oud.

Hij liet zijn familie in grote rouw achter. Zes jaar later kan je zijn aanwezigheid voelen door een bezoek aan zijn graf. Op een dag zagen ze dat het gras rond zijn graf groener was geworden. Hoewel het gras op de rest van de begraafplaats was vergeeld door de droogte, was Jozef’s graf door groen omgeven. Maar om uit te leggen wat er aan de hand is met het graf van Jozef, moet ik je eerst vertellen over de 85-jarige Jake Reissig en zijn geliefde vrouw Liz.

graf1

Liz stierf in 2014 na een lang en gelukkig huwelijk van maar liefs 65 jaar. Zelfs na de dood van Liz bleef Jake zijn vrouw verwennen. Hij bezoekt de begraafplaats iedere dag om haar graf te verzorgen en om het gras eromheen water te geven. Liz’s graf is daarom ook groener dan dat van alle anderen.

graf2

Op een dag maakte Jake zijn gebruikelijke trip naar de begraafplaats, toen hij dicht bij hem een vrouw zag. Ze zat ineengedoken bij een graf en huilde. Hij ging terug en sprak met haar. Ze vertelde dat ze het graf van haar broer Joseph aan het bezoeken was.

Joseph werkte 16 jaar lang als soldaat, en stierf bij een auto-ongeluk in augustus 2010.

graf3

Na het gesprek verliet de vrouw het graf van Joseph. Jake liep terug om te zorgen voor het graf van zijn vrouw, Maar kon Josephs verhaal niet vergeten. Hij besloot om ook zijn graf te gaan besproeien tijdens zijn dagelijkse bezoeken. Een paar weken later kwamen Joseph’s ouders naar de begraafplaats om het graf van hun zoon te bezoeken. Ze waren verrast toen ze zagen dat het gras veel groener was dan normaal. Het graf verlichtte de hele begraafplaats. Eerst dachten ze dat het een wonder was, een engel die waakte over Jozef. Maar toen beseften ze dat die engel eigenlijk Jake was.

graf4

Ze waren zo onder de indruk en ontroerd dat ze hem een knuffel gaven.
Dus als je ooit de Garden Park Cemetery in Texas bezoekt en twee graven ziet opvallen tussen alle anderen, dan weet je waarom.