Er Wordt Gewaarschuwd Voor Een Geraffineerde Vorm Van Skimmen — Kijk Hoe Het Werkt En Zorg Dat Het Jou Niet Overkomt!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

In Nederland zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen tegen skimmen getroffen, maar toch komt bankpasfraude nog steeds voor. Skimmers worden namelijk steeds vindingrijker.

De meest geraffineerde vorm van skimmen, die al enige tijd gebruikt wordt, is card trapping. Criminelen zorgen ervoor dat de bankpas van een klant in de pinautomaat blijft zitten. Dit doen ze door een klemmetje in de pinautomaat te plaatsen. Dat gebeurt via een soort opzetstuk dat op de gebruikelijke kaartlezer geplaatst wordt. Zo blijft de pinpas in de automaat zitten als de transactie is afgerond.

De klant denkt nu dat de pinpas is ingeslikt en loopt weg om vervolgens de bank te bellen. De criminelen kunnen vervolgens de pinpas verwijderen met bijvoorbeeld een pincet.

pinpas

ZIE OOK: Kijk wat deze man doet nadat deze vrouw haar pincode heeft ingetoetst — en zorg dat het jou niet overkomt!

Hoe ze aan je pincode komen? Wel, die hebben ze afgekeken tijdens het pinnen of er is een laag over de toetsen heen geplaatst die automatisch ‘meeleest’. Hoewel deze vorm van skimmen niet nieuw is, blijven mensen er nog steeds intrappen. Ben je slachtoffer geworden van deze manier van skimmen, blijf dan altijd bij de pinautomaat staan, hou je omgeving goed in de gaten en bel de politie.

Vergeet deze informatie daarom niet te delen met je vrienden op Facebook, want hoe meer mensen dit lezen, hoe moeilijker het wordt voor pinpasfraudeurs om slachtoffers te maken.

pinapparaat, pinpas, creditcard, pinpas beschermen