Hij Legt Een Pasgeboren Baby Voor Het Eerst In Het Zwembad. Seconden Later? WHOA.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Tijdens de huidige tropische temperaturen zoeken we allemaal graag verkoeling. De deuren staan tegen elkaar open om verkoeling in huis te brengen. Water in een zwembadje of een gezellig bezoek aan het strand… het maakt niet uit, als het maar lekker fris is. Maar spelen aan het strand of in het zwembad kan ook een grote keerzijde hebben. Elk jaar sterven er honderden baby’s aan de verdrinkingsdood; een schrijnend aantal waarbij elk leven telt. Je baby 24 uur per dag in de gaten houden is echter onmogelijk, maar er is een manier om de veiligheid van je kindje in het zwembad of aan het strand te vergroten. Met de juiste training kan een baby leren hoe hij zichzelf kan omslaan bij vermoeidheid tijdens het zwemmen.

baby zwembad zwemles zwemmen ehbo reanimeren verdrinken

De video die je zo gaat zien is een voorbeeld van wat geleerd kan worden aan elk kind. Het kan wellicht schokkend zijn om te zien hoe deze baby naar adem snakt in het zwembad, maar de man die naast hem staat en zijn hoofdje vasthoudt weet precies wat hij doet en zorgt dat er niks gebeurt. Hij is immers brandweerman en instructeur van Infant Swimming Resource, een organisatie die baby’s van 6 maanden tot 6 jaar oud leert zichzelf te redden als verdrinking in het water dreigt. De belangrijkste les is leren hoe je in het water op je rug rolt en vervolgens blijft drijven.

Deze video adviseert ouders niet om hun kinderen in het zwembad te gooien en te verwachten dat ze gelijk kunnen zwemmen. Het is niet alleen gevaarlijk, maar ook een snelle manier om je kind voor het leven te traumatiseren. Dat is absoluut het laatste wat je wilt als ouder zijnde. ISR gebruikt gespecialiseerde technieken om baby’s en peuters op een veilige manier kennis te laten maken met water en zorgt dat ze veilig leren zwemmen.

Bekijk hieronder de video waarin deze techniek in de praktijk wordt toegepast. Wat vind jij van deze controversiële techniek? Laat het weten in de reacties op Facebook, en DEEL deze video vooral met andere ouders van jonge kindjes.