Ze Wikkelt Haar Baby In Met Een Deken. De Reden Waarom? Elke Ouder Zou Dit Moeten Zien!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Er zitten veel voordelen aan het inbakeren van je pasgeboren baby, daarom wordt deze techniek in veel gevallen aan de kersverse ouders geleerd kort na de bevalling. Inbakeren is het in doeken wikkelen van een baby van schouders tot en met voetjes, ter hoogte van de armpjes strak, ter hoogte van de beentjes losjes. Door inbakeren wordt een een baby beperkt in zijn (onwillekeurige) bewegingen zodat hij gemakkelijk in slaap kan komen. Inbakeren wordt vooral toegepast bij pasgeboren baby’s die heel prikkelbaar zijn, zoals huilbaby’s, maar het kan natuurlijk ook gewoon toegepast worden bij andere baby’s om ze tot rust te brengen.

huilbaby

Kinderen die worden ingebakerd zijn een stuk rustiger en huilen minder, waardoor ouders de basis kunnen leggen voor een gezond slaapritme. Er zijn verschillende manieren van inbakeren. Traditioneel wordt een baby gewikkeld in flanellen doeken, maar je kunt ook een kant-en-klare inbakerdoek kopen waarmee je je kind veilig en makkelijk inbakert, of een bakerzak. Deze laatste heeft veel weg van een slaapzak, maar dan zonder armsgaten.

De onderstaande video laat een techniek zien die gelijk staat aan inbakeren. In de video kan je goed zien hoe comfortabel en kalm de baby is. Wel wordt geadviseerd om het inbakeren weer af te bouwen voordat je kind 6 maanden oud is. De kans dat een baby ingebakerd op zijn buik draait wordt steeds groter naarmate hij ouder wordt, met alle risico’s van dien.

Ben jij zelf een ouder en gebruik jij deze techniek of vind je hem handig en ga je het zelf toepassen, wees dan niet bang om deze handige video te delen.