Techneut ziet een klein jongetje in een bloedhete dichte auto zitten. Maar als zijn moeder DIT zegt? Onbegrijpelijk…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

“Ik ben een techneut. Een paar dagen geleden wilde ik een auto repareren. Ik stapte in de auto en reed hem richting de werkplaats, toen ik plotseling op de achterbank een klein jongetje zag zitten. Hij lachte en zwaaide naar me. Ik draaide me om en keek hem ietwat verbaasd aan.”

Ik: ‘Uh, wat doe jij hier?’

Jongen: ‘Mama zei dat ik moest wachten in de auto.’

Ik: ‘Ik denk dat je moeder zich vergist had.’

“Op dat moment rolde ik het raampje naar beneden en riep mijn baas. Eenmaal bij de auto aangekomen viel zijn mond open van verbazing. Ik besloot het kindje los te maken, en liep hand in hand met hem naar de garage toe.

techneut

Moeder: ‘HOE DURF JE MIJN KIND AAN TE RAKEN! IK BEL NU DE POLITIE!’

Ik: ‘Je hoeft niet zo naar me te schreeuwen. Hoe kan je in hemelsnaam het een goed idee vinden om je zoon in de auto achter te laten met de ramen dicht? Heb je enig idee hoe warm het in de auto was toen ik instapte?’

Moeder: ‘Hij is moe. Het enige wat hem kalmeert is zijn dutje in de auto. WAAROM HEB JE HEM ERUIT GEHAALD?!’

Ik: ‘Mevrouw. Ik laat geen klein kind achter in een bloedhete auto terwijl ik het aan het repareren ben.”

Mijn baas: “Belt u maar de politie, en leg hen eens uit waarom uw reden genoeg reden is om een klein kind in een dichte bloedhete auto te laten? Ik heb zo’n idee dat ze onze kant zullen kiezen.’

“De desbetreffende mevrouw heeft ons nog 30 seconden uitgescholden voordat ze wegstormde uit onze werkplaats.”

Mijn baas: ‘Ga je nu beginnen aan haar auto?’

Waarop ik antwoordde: ‘Ik was eigenlijk net van plan om te gaan lunchen, doei!’

Dit verhaal bewijst dat geen enkel kind alleen gelaten moet worden in een hete auto met de ramen dicht, achteloos van de situatie.