Automobilisten zien een beer de weg over steken. Wat hij op zijn hoofd had? Dit geloof je niet!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Dit is waarschijnlijk de liefste video van een zwarte beer die je ooit gaat zien! In Tok, een klein stadje in Alaska, is het verkeer een tijdje stilgelegd omdat een beer besloot om de weg over te steken.

Automobilisten wisten niet wat zij zagen toen zij dit schattige dier opeens voor hun motorkap hadden staan. Zij keken vol verbazing toe toen zij zich realiseerden dat de beer met zijn hoofd vastzat in een koffieblik en dus niks zag!

De kleine beer was doelloos over de weg aan het lopen voor meer dan 30 minuten zonder dat hij überhaupt kon zien waar hij heen ging.

c3a244a6f953e56b6f27bef0d26c5188 (1)

De weggebruikers hebben vervolgens contact opgenomen met de wildbeheerders van de “Alaska Department of Fish and Game”, die de beer kalmeringsmiddelen hebben toegediend en de blik van zijn hoofd hebben verwijderd. Daarna hebben zij de beer naar een veilige plek vervoerd zodat hij rustig wakker kon worden.

Zwarte beren zijn meestal geen agressieve dieren maar als zij zich bedreigd of bang voelen kunnen zij aanvallen. Dit is de reden waarom je het beste je afstand kan behouden als je een beer tegenkomt, zelfs zo een kleine lieve 3-jarige als de zwarte beer uit dit verhaal! Daarbij zijn de dieren ook erg nieuwsgierig en die nieuwsgierigheid kan hen vaak in problemen brengen.

Of het zijn curiositeit was of een zoektocht naar eten, zullen wij waarschijnlijk nooit weten. Een ding is zeker, laten we hopen dat deze beer zijn lesje heeft geleerd en niet meer zijn neus in zaken, of in dit geval koffieblikken, gaat steken waar die niet hoort.

Bekijk hieronder het filmpje van deze lieve, verdwaalde beer.

Wat zou jij doen als jij zo een beer opeens op de weg tegen zou komen?

Vergeet niet dit filmpje met je vrienden en familie te delen op Facebook!