Hij zingt de eerste 3 noten van dit legendarische James Brown nummer. Hoe de juryleden reageren? GE-WEL-DIG!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Dit blijft mijn favoriete auditie alle tijden. Het was 2011, en tijd voor de blind auditions bij de bekende talentenjacht ‘The Voice: Holland’.

Het moment dat Charly Luske het podium oploopt en de microfoon pakt valt er een doodse stilte bij het publiek. Hij zingt het klassiek nummer “It’s a Man’s World.” Nadat hij de eerste paar woorden gezongen heeft drukken alle juryleden tegelijkertijd op de buzzer, en laat hierbij een gedenkwaardig optreden achter waar we nog lang van kunnen nagenieten. Een legendarisch optreden van onze landgenoot als je het mij vraagt. Het is daarom ook niet gek dat Charly voor zijn blind auditie wereldwijde aandacht heeft gekregen door zijn bijzondere stemgeluid.

charlie

Het nummer werd oorspronkelijk opgenomen in 1966. Niet lang daarna stond hij bovenaan de hitlijsten over de hele wereld. Het is daarom ook moeilijk om iemand te vinden die het nummer op James Browns niveau kan coveren, maar Charly maakt het waar. Zijn vastberadenheid en zelfvertrouwen stralen ervan af, wat ervoor zorgde dat hij al gauw een publiekslieveling zou worden. Op het einde krijgt hij een staande ovatie van zowel de juryleden als het gehele publiek!

Kijk maar eens mee.. Hier wordt ik toch wel een beetje nostalgisch van!