Aspirine Is goed Voor Meer Dan Hoofdpijn Alleen! Hier 5 Handige Tips Waarbij Je Aspirine Ook Kunt Gebruiken!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Aspirines: iedereen heeft ze wel in huis. Ze zijn immers onze huis-tuin-en-keuken pijnstiller die je vrijwel overal voor kunt gebruiken.

Van hoofdpijn tot rugpijn, buikpijn, kiespijn en koorts; neem een aspirientje en de pijn is zo over. Aspirine is formeel gesproken een natuurlijke stof en de Amerikaanse Indianen haalden bestanddelen van aspirine uit wilgenbast door erop te kauwen. Dat verzachtte pijn en koorts.

Maar wist je dat aspirine niet alleen voor gezondheidsklachten te gebruiken is? Er zijn namelijk diverse andere toepassingen mogelijk die je waarschijnlijk nog niet kende. Hieronder hebben we een paar handige manieren op een rij gezet!

aspirine

Het zorgt voor zachte voeten

Als je regelmatig last hebt van eelt op je voeten, raden we je aan om 6 tot 8 aspirines te mengen met één eetlepel citroensap en drie eetlepels water. Meng dit goed door elkaar en breng de mix vervolgens aan op de eeltplekken. Doe vervolgens een handdoek om je voet heen en laat dit 10 tot 15 minuten zitten. Tenslotte kun je een eeltverwijderaar gebruiken om de eelt volledig te verwijderen.

Aspirine is goed voor je planten

Uit verschillende studies is gebleken dat aspirine uitstekend werkt voor het immuunsysteem van planten. Hierdoor worden ze sterker en gaan ze uiteindelijk langer mee. Doe een paar aspirientjes in je gieter en geef de plant vervolgens water.

medicijn

Het helpt tegen puistjes

Wist je dat je puistjes met behulp van aspirine kunt bestrijden? Maak simpelweg een pasta van twee verkruimelde aspirines en wat water en dit smeer je vervolgens op je gezicht. Door de ontstekingsremmende werking van aspirine kun je puistjes effectief bestrijden!

Het helpt tegen wratten op je handen

Om wratten op je handen te bestrijden kun je dezelfde pasta maken die we zojuist hebben beschreven voor de strijd tegen puistjes. Dit mengsel breng je vervolgens op de wratten aan. Doe er vervolgens wat duct-tape om (dit laat geen zuurstof toe) en na één of twee dagen zul je al verbetering zien. Gebruik tenslotte een aspirine om het goed te ontsmetten.

Wat vind jij van deze slimme toepassingen van aspirine? En heb jij nog andere tips? Laat het weten in de reacties en vergeet deze handige informatie niet te delen als je er iets aan hebt gehad!