Gepensioneerde dames leven hun droom in een prachtig boshuis, ontworpen door een Japanse architect.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe je je pensioen gaat besteden?

Sommige mensen denken er niet aan, en zouden het liefst hun hele leven doorwerken, terwijl anderen juist niet kunnen wachten tot ze met pensioen kunnen. Maar nu is de vraag nog: hoe ga je de laatste jaren van je leven precies besteden? Ga je achter de geraniums zitten, of maak je er gewoon een groot avontuur van? Ik heb wel een idee voor je. Een geniale Japanse architect ontwierp een prachtig huis voor twee gepensioneerde dames voor hun verzorger en kok. In deze fotoserie neem ik je mee voor een bijzondere rondleiding in wat misschien wel één van de mooiste ontwerpen van het moment is.

huis

Issei Suma staat bekent om zijn intrigerende gebouwen. Dit gebouw is ontworpen in de vorm van 5 tenten. Niet alleen is het een lust voor het ook, maar het design is prachtig gecombineerd met een minimalistische & ecologische stijl.
Het gebouw is voorzien van een spiraalvormig binnenzwembad en een gemeenschappelijke keuken voor de dames. Dit 100 vierkante meter grote complex heet “Jikka” en ligt in de Japanse bergen ‘Shizuoka Prefecture.’

Neem maar eens een kijkje in dit bijzondere complex. Alsof je je in een sprookjesboek bevind!

huis1

huis2

huis3

huis4

huis5

huis6

huis7

huis8

huis9

huis10

huis11