Ze zien hoe een hulpeloze chimpansee aan het verdrinken is. Maar dan springt DEZE man het water in.. Wat een held!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Als chimpansee Jo-Jo in een dierentuin in Detroit wordt achtervolgd door een andere agressieve chimpansee, besluit hij over het hek te springen en belandt daarbij in het water.

Het beestje raakt in paniek en kan zijn kop nauwelijks boven water houden. Een aantal bezoekers is getuige van het moment dat Jo-Jo langzaam aan het verdrinken is. Een van de omstanders is de 33-jarige Rick Swope, die een dagje samen met zijn vrouw en kinderen in de dierentuin doorbrengt. Maar als hij de paniek op in de ogen van Jo-Jo ziet, weet hij dat hij moet ingrijpen. De man twijfelt geen moment en springt daarop het water in. Dat doet hij met gevaar voor eigen leven.

primaat

Chimpansees kunnen namelijk tot wel zeven keer zo sterk zijn als volwassen mannen, en worden tevens gezien als één van de meest agressieve primaten. Bovendien bevindt hij zich in het territorium van de chimpansees, die hem als een bedreiging kunnen ervaren.

De reddingsactie gaat dan ook niet zonder slag of stoot. Op een gegeven moment raakt hij het contact met het dier zelfs kwijt. Voor even gaat de zware chimpansee weer kopje onder. Maar dan waagt Rick een tweede poging..

Zat jij ook vol spanning tijdens dit filmpje? Deel de video dan met jouw vrienden en familie.