Agent ziet een jongetje die probeert zijn teddybeer te verkopen voor. Wat hij daarna doet? Tranen in mijn ogen!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

In de afgelopen paar maanden hebben wij veel nieuws gehoord over schietpartijen en andere verschrikkelijke dingen die veroorzaakt werden door politieagenten.

Door al dat nieuws wordt er natuurlijk een zeer negatief beeld geschetst over agenten en hierdoor vergeten wij dat er ook goede agenten zijn. Politieagent Steve Dunham is een van die agenten waar veel mensen zeker een voorbeeld aan kunnen nemen. Hij heeft namelijk alles eraan gedaan om dit jongetje z’n leven beter te maken. 

Het verhaal begint wanneer een bewoner van de gemeenschap waar Dunham agent is een klein jongen alleen zag rondlopen door het centrum van het Amerikaanse stadje, Franklin.

Screen-Shot-2016-08-18-at-7.53.25-PM

Onmiddellijk besloot de agent te kijken wat er aan de hand was en zag inderdaad, tot zijn grote schrik, een klein 7-jarig jongetje alleen rondlopen over straat terwijl die probeerde zijn teddybeer te verkopen voor eten. Dat is toch verschrikkelijk!? “Het brak mijn hart,” zegt Dunham. “Het jongentje vertelde mij dat hij probeerde zijn knuffeldier te verkopen voor geld zodat hij voedsel kon kopen omdat hij al in dagen niet had gegeten.”

Op dit moment wist agent Dunham gelijk wat hem te doen stond. Ook al wist hij dat dit niet in zijn taakomschrijving stond, hij bracht het kind naar een dichtbij zijnde broodjeszak en kocht wat te eten voor hem. Nadat het kind zijn buikje vol had bracht hij hem naar het Politiebureau om de zaak verder te onderzoeken. Het kleine jongetje voelde zich op z’n gemak bij de agent en vertelde zijn verhaal. “Je kon zien dat hij zich veilig en vertrouwd voelde bij agent Dunham, iets wat hij thuis niet voelde” verteld hoofdagent Whitman.  

Na de situatie te hebben onderzocht kwamen de agenten erachter waar het jongetje en zijn vier broers woonden. Toen zij daar naar binnen liepen geloofde zij hun ogen niet. Het huis was net een varkensstal! De woning zat vol met vuil, gebroken alcohol flessen en urine. Zeker geen omgeving waar een kind in zou moeten wonen, toch?! 

Screen-Shot-2016-08-18-at-7.53.39-PM

De politie besloot toen verdere stappen te ondernemen en de ouders te veroordelen voor het in gevaar brengen van een kind. 

Hoofdagent Whitman verteld, “Agent Dunham behandelden de kinderen alsof ze hun eigen waren en dat is precies wat zij moeten doen in zo een situatie. Hopelijk hebben de agenten er nu aan meegewerkt om het leven van de kinderen te verbeteren en misschien zelfs de ouders in laten zien wat zij verkeerd deden.” 

Screen-Shot-2016-08-18-at-8.36.09-PM

De politie liet later weten dat het 7-jarige jongetje en zijn broers van 11,12,15 en 17 zijn weggehaald bij hun ouders en nu bij andere familieleden woonachtig zijn. 

Dunham verteld dat hij eigenlijk niet eens heel veel had gedaan maar dat hij alleen maar deed wat elk ander persoon zou doen in zijn situatie. 

Het is zo fijn om te horen dat er ook goede verhalen zijn met betrekking tot agenten. Vooral nu de media zoveel negatieve verhalen in de wereld brengt en wij eigenlijk vergeten dat er ook goede agenten bestaan! Laten we vanaf nu proberen niet gelijk te oordelen en ook de positieve verhalen te horen. 

Bekijk hieronder het filmpje van hoe agent Dunham het leven van dit jongetje en zijn broers veranderd. 

Deel dit verhaal met je vrienden op Facebook zodat zij ook geïnspireerd kunnen raken van dit emotionele verhaal!