Een prachtige groep Adelaars komt een kijkje nemen op zijn vissersboot. Maar als de camera opeens naar links draait? WOW!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Arenden of adelaars zijn dagactieve, middelgrote tot grote roofvogels met meestal brede vleugels, een stevige snavel en scherpe klauwen (nagels).

Arenden werden en worden veel gebruikt als symbool door landen en organisaties, omdat ze macht, schoonheid en onafhankelijkheid zouden uitstralen. Zoals alle roofvogels hebben arenden een grote, krachtige haaksnavel, om vlees van een prooi af te scheuren. Daarnaast sterke poten en krachtige klauwen. Ze beschikken ook over een uitstekend gezichtsvermogen. Het veren kleed van het mannetje en vrouwtje is gelijk, maar het vrouwtje is doorgaans groter. Ze krijgen hun volwassen veren kleed pas na enkele jaren.

adelaar

In deze video van beroepsvisser Jessie Peek landt een zwerm arenden op zijn schip, die afwijken van de gewone zeemeeuwen die altijd rondvliegen in de havens. Ongeveer een dozijn prachtige Arenden (roofvogels).

“Dit is een gewone dag in Alaska”, vertelt Jessie aan het begin van de video. En dat is dan misschien waar in de “Dutch Harbour”, de haven waar hij zich op dat moment bevindt. In de rest van de wereld is dit een zeer ongebruikelijk gezicht!

Ontzettend bijzonder en spectaculair om deze Arenden bij elkaar te zien. Ik ben in ieder geval blij dat Jessie dit allemaal op film heeft vastgelegd! Kijk eens als hij de vogels voedt.. Zoiets heb ik nog nooit gezien!

DEEL deze video als je deze video ook zo bijzonder vind.