8 Wereldkaarten Die Je Nooit Op School Te Zien Kreeg

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Na jaren zwoegen op topografie, kom je er achter dat tegenwoordig bijna iedere telefoon Maps heeft, en heb je het nauwelijks nog nodig. Maar de meest interessante dingen over de verdeling van de wereld heb je dan weer niet geleerd! Je kunt de wereld op zoveel manieren indelen en omschrijven. Hier volgen 8 verschillende kaarten, die allemaal een hele andere kijk op de wereld geven (Bron: imgur)

1. Meest voorkomende achternamen per land

achternamen

De meest voorkomende achternaam in Nederland was altijd ‘De Vries’ of ‘Jans(s)en’, althans, dat dachten wij altijd. Toch blijkt het anders te zijn dan dat we altijd gedacht hadden, want volgens Reddit gebruiker Teepr is het in Nederland toch ‘De Jong’.

2. Waar de mensen het zwaarst zijn. Hoe donkerder hoe zwaarder!

obesitas

Zoals je waarschijnlijk wel weet kan overgewicht leiden tot veel gezondheidsproblemen . Deze gezondheidsproblemen veroorzaakt door overgewicht zijn direct gerelateerd aan een van de grootste oorzaken van de dood. Best ernstig dus! Gelukkig zijn we in Nederland met z’n allen zo zwaar nog niet als je ons land gaat vergelijken met andere landen in het plaatje.

3. Waar de aantrekkelijkste mensen wonen

aantrekkelijkste-mensen

Waar wonen de aantrekkelijkste mensen ter wereld? Het is maar net waar je van houdt natuurlijk. Het plaatje hierboven geeft in ieder geval het gemiddelde aan van 1926 ondervraagde mensen. Zoals je ziet doet Nederland het niet heel slecht, maar kijk eens naar de 3 uitschieters! Ik pak m’n verhuisspullen alvast…

4. Het gemiddelde IQ per land

hoogste-iq

Het gemiddelde IQ wordt bepaald door een IQ-test. Het gemiddelde resultaat (IQ) dat mensen op deze test scoren is 100. Echter is bepaald dat als je iets boven of iets onder een IQ van 100 zit, je ook een beschikt over een gemiddeld IQ. Nederland staat in het goede gezelschap van andere Europese toplanden, zoals Duitsland, Oostenrijk en Italië. Onder aan de lijst staan landen als Zimbabwe, Kongo, Sierra Leone en Ethiopië. De inwoners van deze landen hebben gemiddeld een zodanig IQ dat van hen kan worden verwacht dat ze zelfstandig meubels kunnen repareren. Kortom: Er is hoop!

Pages: 1 2