8 Tips Om Maandagochtend Te Overleven!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Logisch dat je een beetje depressief bent. Het weekend is voorbij en voor je ligt een veel te lange school- of werkweek uitgestrekt. Maandag, zo’n dag die je het liefst keihard in het gezicht wil slaan. Gelukkig zijn wij er om je ervan te overtuigen dat maandag zo slecht nog niet is. Meer nog, we hebben zelfs tips om er een topdag van te maken!

1. Think positive!

denk-positief

Het schijnt dat de eerste 10 gedachten je humeur gedurende de dag bepalen. Word je dus wakker met de gedachte: “De vrijdag is nog zo ver weg…” “Ohnee we moeten weer naar school/werken” “Nog 120 uur en dan is het pas weekend”. Dan heb jij een hele zware dag voor de boeg. Tip 1: positief denken dus!

2. Muziek beïnvloedt je stemming

muziek-luisteren

Zet wat energieke muziek op terwijl je je ochtendroutine doorloopt. Naar muziek luisteren heeft een positieve uitwerking op je humeur en je bent meteen goed wakker! Zo kom je veel vrolijker je maandagochtend door.

3. Zorg dat je het ontbijt niet overslaat

ontbijt

Het ontbijt zorgt ervoor dat je spijsvertering op gang komt, en dat je de dag energiek begint. Een hongerig gevoel maakt je chagrijnig – en dat is precies wat je probeert te voorkomen.

4. Zorg voor een ochtendritueel

ochtendritueel

Een vaste ochtendroutine geeft rust. Ga op een vast tijdstip douchen en eten. Op deze manier houd je tijd over voor andere dingen, zoals de krant lezen of nog even je Facebook checken. De rest van de dag voel jij je ontspannen en prettig.

5. Stel jezelf bloot aan licht

licht

Licht zorgt ervoor dat je meer energie krijgt. Trek, zodra je wakker bent, direct de gordijnen open. Ook frisse lucht geeft je meer energie. Dus: ramen en gordijnen open.

6. Start de dag vrolijk

smallthought

Concentreer je maandagochtend op leuke dingen: speel je favoriete muziek, maak tijd vrij voor een leuk filmpje op het web, probeer een nieuwe outfit, … Zo leid je de aandacht af van de volle school/werkweek en start je de dag niet op een negatieve manier.

7. Plan een leuke maandagavondactiviteit

maandagavond

Vermijd dat je maandag al in de sleur van de school of werkweek terechtkomt. Plan een vaste caféavond met je vrienden op maandag. Of maak er je wekelijkse sportdag van. Of spreek af met vrienden of collega’s om elke maandagavond samen te gaan eten, zo heb je de hele dag iets leuks om naar uit te kijken en vliegt je maandag voorbij!

8. Waarom de maandag wél leuk is!

– Je hebt weer een hele nieuwe, verse week om al je geweldige ideeën uit te werken.
– Je kunt iedereen vertellen hoe awesome jouw weekend was.
– Als je hebt geshopt dit weekend dan kun je geheel in het nieuw naar het werk.
– Weer 5 dagen vol structuur en ritme wat je gezondheid beïnvloed.
– Geniet van alle heerlijke It’s Monday plaatjes op twitter, facebook en pinterest.
– Je kunt lachen om collega’s/klasgenoten die zich enorm aanstellen dat het weekend voorbij is.
– Je hebt weer een hele week om je To Do list af te werken
– Je kunt de hele week nog naar de sportschool dus je hoeft niet perse vandaag…