8 Foto’s Van Hoe 200 Calorieën Eruit Zien Op Je Bord

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Dit is nog eens een leuk fotoproject! Borden fotograferen met daarop ingrediënten, producten of dranken die bij elkaar 200 calorieën bevatten. Het maakt je weer even bewust van wat je nu eigenlijk binnenkrijgt. We hebben 8 foto’s gevonden van verschillende etenswaren die laten zien hoe 200 calorieën eruit zien op je bord. (Bron: Wisegeek)

1. 72 gram muffin = 200 calorieën

muffin

De volgende plaatjes bevatten elk een hoeveelheid van een bepaald voedingsmiddel, en omgerekend is het steeds 200 calorieën. En als je je dan indenkt dat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën tussen de 2000(vrouw) en 2500(man) ligt, dan zul je dus bewuste keuzes moeten maken. En als ik dan moet kiezen tussen een twee borden vol broccoli of een halve Snickers, dan is mijn keuze wel heel snel gemaakt!

2. 73 gram friet = 200 calorieën

friet

De website wiseGEEK illustreerde met deze fotoserie hoe 200 calorieën er eigenlijk echt uit zien, op een bord. En het dwingt je meteen na te denken over hoeveelheden, keuzes en porties: want in 3 eieren, 1 avocado, 28 gram boter en 4 sneetjes brood zitten allemaal: exact 200 calorieën. Let op: calorieën zeggen natuurlijk niet alles. Het gaat ook over voedingsstoffen, koolhydraten, vetten, eiwitten, etc.

3. 51 gram goudbeertjes = 200 calorieën

snoep

Natuurlijk weten we allemaal dat sommige etenswaren veel meer calorieën bevatten dan andere. Van heerlijk vette spek kun je maar een heel klein stukje eten, terwijl je je helemaal kapot kan eten aan worteltjes. Hierboven zie je hoe 200 calorieën aan goudbeertjes eruit zien.

4. 328 gram kiwi = 200 calorieën

kiwi

Het is belangrijk dat we gezond eten en zo nu en dan stilstaan bij de hoeveelheid calorieën die we binnenkrijgen. Want te dik worden en ongezond eten, dat willen we niet. Nu heb je wel meer dan tweehonderd calorieën nodig om de dag door te komen, maar een interessante vraag is wat je allemaal kunt eten voordat je de tweehonderd calorieën bereikt. Denk aan wat fruit, bijvoorbeeld kiwi’s, maar ook minder dan een halve Big Mac. Sorry als je vanavond de McDrive hebt bezocht..

Pages: 1 2