Dat fastfood ongezond is weten we allemaal, maar toch kunnen we soms de verleiding van een hamburger niet weerstaan. De website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Ze bewaarde een maand lang hamburgers van 7 verschillende ketens in een glazen pot, om vervolgens te kijken hoe snel de burgers beschimmelden. BuzzFeed verwachtte dat alle hamburgers na een maand helemaal beschimmeld waren. En hun verwachting was juist, op één hamburger na.
De bedorven broodjes waren grijs gekleurd met groene vlekken. Op de kaas zaten zelfs witte stippen. Niet bepaald smakelijk! De cheeseburger van McDonald’s had de 30 dagen wél overleefd. Er was geen schimmel te bekennen. De hamburgers van de McDonald’s lijken wel immuun te zijn tegen schimmels. Dit experiment doet me denken aan iemand die 14 jaar lang een hamburger bewaarde, om er vervolgens achter te komen dat de burger er nog precies hetzelfde uitzag. En je raadt misschien al wel waar die burger vandaan kwam. Juist: de McDonald’s. Op de website van de bekende fastfoodketen vroeg Laura B waarom de burgers niet beginnen te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario weet al waarom. Volgens hem zitten de burgers vol met chemicaliën. Eet smakelijk!
Eet jij na het zien van dit filmpje nog een burger bij de McDonald’s…?