Ze denken 10 jaar lang dat hij in coma ligt maar hij is wakker en kan alles horen en zien!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Martin Pistorius groeide op in Zuid Afrika. Hij groeit op als een normale gezonde jongen maar dit verandert wanneer hij 12 jaar wordt.

Op een dag komt hij terug van school en voelt zich niet goed. Zijn ouders vertrouwen het niet en gaan met hem naar het ziekenhuis. Na een aantal onderzoeken krijgt het gezin verschrikkelijk nieuws te horen. Martin leidt aan een degeneratieve ziekte waardoor hij alleen maar zieker en zwakker zal worden. Niet lang na de diagnose raakt de dan 12 jarige Martin in coma..

coma

Martin beweegt zich niet meer, kan niet praten en reageert op niets. Zijn omgeving denkt daarom dat de jongen zo ziek is dat hij niet meer bevat wat er om hem heen gebeurt en mentaal niet meer de jongen is van vroeger. Maar niets is minder waar!

Terwijl zijn familie dacht dat hij in coma lag was Martin gewoon wakker! Hij kon alles horen en zien wat er om hem heen gebeurde en was mentaal helemaal niet ziek. Alleen zijn lichaam was zo verzwakt dat hij op geen enkele manier kan communiceren. Op deze manier kon hij precies zien hoe mensen zich gedragen wanneer ze denken dat er niemand kijkt.

Zijn moeder praat bijvoorbeeld veel tegen haar zoon. Maar op een dag wordt het haar teveel. Terwijl ze denk dat haar zoon haar niet kan horen of ook maar door heeft dat ze er is zegt ze tegen hem dat ze hoopt dat hij niet lang meer zal leven. Martin snapt heel goed waarom zijn moeder dit zegt en had op dat moment niets liever gedaan dan zijn armen om zijn moeder gelagen en gezegd dat hij enorm dankbaar is dat ze er is.

Op een dag ontmoet Martin zijn reddende engel. Eén van zijn therapeuten ziet aan zijn ogen dat er meer in het hoofd van Martin omgaat dan zijn omgeving denkt. Vanaf dat moment wordt er alles op alles gezet om Martin weer sterk genoeg te maken om weer te kunnen communiceren!

Kijk hieronder het aangrijpende verhaal van Martin en kom er achter hoe het nu met hem gaat!

DIT MOET JE ZIEN
Ze bracht kokosolie aan onder haar ogen. 5 minuten later… ONGELOOFLIJK! Kokosolie kan je 10 jaar jonger laten lijken als je het 2 weken lang op deze manier gebruikt
14 meest kankerverwekkende voedingsmiddelen Nummer 9 eten we allemaal, elke dag...
11 shockerende manieren waarop kokosolie je leven verandert Gezondheidsexperts zeggen dat kokosolie goed voor je is, maar DIT is wat ze je niet vertellen!
9 natuurlijke voedingsmiddelen om haaruitval tegen te gaan Eet deze 9 voedingsmiddelen en je zult binnen enkele dagen geen last meer hebben van haaruitval!
12 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren Bewaar deze voedingsmiddelen NOOIT in de koelkast, vooral nummer 7!
9 trucjes om je tanden binnen enkele minuten witter te maken Tandartsen HATEN deze trucjes die je binnen enkele minuten wittere tanden geven!
11 tips om rusteloze benen te verhelpen Lees verder om erachter te komen wat de 11 tips zijn om jezelf te ontzien van deze afschuwelijke pijn.